sâmbătă, 4 octombrie 2014




                                           PIJAMALELE- NE FAC MAI FERICITE?



                Ca tot se apropie seara,m-am gandit sa scriu despre pijamale.Am citit intr-un articol ca pijamalele noi ne fac mai fericite. Voi ce parere aveti? Pe mine in general pijamalele ma fac sa ma simt bine ca sunt mai comode (dar nu neaparat noi,dar daca ar fi noi si pufoase cu atat mai bine) si pot dormi mult mai bine.
             Se spune ca o pijamaua noua te face sa te te simţi mai bine cu tine însuţi şi de ce nu ar da şi un somn mai bun si o stima de sine mai buna.Aşadar, dormitul în pijamale noi ne poate ajuta să ne trezim veseli şi odihniţi şi ne poate face să dăm mult mai mult randament la locul de muncă. Cu o singură condiţie: să nu devenim dependenţi de pijamale încât să nu mai vrem să ieşim din ele.


      Cum ne alegem pijamaua?
               Cămaşa de noapte sau pijamaua este o lenjerie de corp care trebuie aleasă şi folosită cu resposabilitate, deoarece aproape o treime din viaţă o petrecem dormind. Tocmai de aceea, aceasta ar trebui să fie ca un "al doilea rând de piele", care să protejeze corpul cu precădere în codiţiile contactului mecanic cu ceea ce îl înconjoară de exemplu:variaţiile de temperatură şi umiditate din timpul somnului.
              Pielea sesizează chiar şi prezenţa unor asperităţi cât un bob de mac, pentru a căror neglijare sistemul nervos face eforturi, omul având un somn agitat, cu coşmaruri sau neodihnitor, cu atât mai mult cu cât iritarea pielii este mai mare.
             De aceea, o cămaşă de noapte sănătoasă este făcută din in sau bumbac, fără multe cusături, fără nasturi, catarame, care ar putea ştrangula circulaţia, irita sau zgâria pielea,dar si din matase,eu ma simt foarte bine in pijama de matase mai ales vara care tine mai racoare.


     Voi ce parere aveti,pijamalele ne fac mai fericite,cum va simtiti in ele?

Niciun comentariu: