vineri, 23 ianuarie 2015

                                                 

                                         CUM INGRIJIM CUTICULELE CORECT?


          Ce sunt cuticulele? Cuticulele, mai exact straturile de piele moarta sub care se formeaza matricea unghiei, sunt deseori ingrijite incorect, desi ele au un rol important pentru sanatatea degetelor si estetica manichiurii. 
           Acest strat extern dur, acelular, numit si eponichium, protejeaza unghiile de bacterii. De aceea, indepartarea lor totala poate fi periculoasa in raport cu infectiile care se pot instala. Din fericire, exista moduri prin care puteti mentine cuticulele in forma, printr-o cosmetizare a lor foarte atenta.
SFATURI DE INGRIJIRE A CUTICULELOR

         În primul rând, trebuie să ştii că este esenţial să îţi hidratezi permanent cuticulele. Dacă nu sunt hidratate suficient, cuticulele se pot rupe, pot deveni inestetice şi, după cum spuneam, pot provoca o mulţime de infecţii.
         Odată hidratate, cuticulele se împing spre baza unghiei, cu un beţişor de bambus, evitându-se astfel tăierea lor. Poţi repeta acest proces ori de câte ori crezi că este nevoie. Iar dacă pielea mâinilor tale se usucă foarte uşor, o dată pe săptămână poţi apela la un tratament pentru mâini şi cuticule.


TRATAMENT FACUT ACASA

     Pentru a-ţi prepara acest tratamnt ai nevoie de o linguriţă de cremă hidratantă pentru mâini şi o linguriţă de ulei de măsline, cocos sau avocado. Incalzeste puţin amestecul rezultat, iar atunci când e călduţ aplică-l printr-un masaj delicat pe mâini, unghii şi cuticule. Pune-ţi o pereche de mănuşi şi aşteaptă aşa o jumătate de oră, până când tratamentul îşi face efectul. La final, mâinile tale vor fi catifelate şi cuticulele îşi vor fi primit doza necesară de hidratare.



Voi cum va protejati cuticulele sau vi le taiati?

Niciun comentariu: