miercuri, 24 septembrie 2014


REVIEW
                                                          BRATARILE RUDRAKSHA

                                                                     
             De cand eram mica mi-a placut enorm India si cultura sa, traditionalele saree-uri si bijuteriile.Azi am ales sa vorbesc despre bratarile Rudraksha, o bijuterie folosita inca din antichitate pentru protectie,aducere de succes si extirparea energiilor negative.
             Denumirea Rudraksha este formata prin asocierea a doua cuvinte, “Rudra” si “Aksha”. Rudra este numele Domnului Shiva si Aksha inseamna “lacrima”. Rudraskha este un copac cu fructe albastre, semintele acestor fructe sunt folosite la crearea acestor minunate margele care au mai multe fatete dar cele mai des intalnite sunt cele cu cinci fatete. Acesti arbori ii gasim  in insulele din sud-estul Asiei, sudul Nepalului, India si Iran.

                                     


          BENEFICII PENTRU SANATATE SI BINECUVANTARI
               Margelele Rudraksha: - sunt eficiente în controlul stresului , ajuta astfel la eradicarea grijilor și binecuvânteaza purtatorul cu o mare pace a mintii. 
                                                      -aduce claritate, ascute mintea și crește puterea de intuiție, creează "cercuri de protecție"și elimina obstacolele din calea succesului tau.
                                                      - percepe sufletul cu putere spirituală, crește strălucirea proprie a sufletului și capacitatea de a-și exprima pe deplin puterea divină și înțelepciunea în lumea materială.
           Bijuteriile cu Rudraksha sunt considerate bijuterii de suflet, deoarece au puterea de a influența și de a proteja viața purtatorului. Sufletul creste numai prin vibrații înalte, pașnice, divine, iar bijuteria de suflet transmite aceste vibratii.
Bijuteriile cu Rudraksha au fost purtate de Buddha, Gandhi, Dalai Lama si multi alti yoghini indieni iluminati.
           S-a dovedit stiintific ca prin purtarea margelelor Rudraksha ritmul cardiac se inbunatateste si au un efect pozitiv asupra tensiunii arteriale, stres, anxietate, depresie, palpitatii si lipsa de concentrare.
 -  Regleaza tensiunea
 -  Au abilitati anti-imbatranire
 -   Instaleaza calmul si buna dispozitie
 -   Ajuta la cresterea capacitatii de concentrare
 -  Regleaza valorile colesterolului
 -  Pot combate astmul si raceala
 - Activeaza glandele pituitara si pineala
 -  Imbunatatesc circulatia sanguina la nivelul ochiului
 -  Aduc un aport sporit de ioni negativi benefici organismului.

            Pentru a atrage energia unei bijuterii cu Rudraksha este foarte important sa o curatam.
Iata ce trebuie sa facem:
  • Curatam bijuteria, o data pe saptamana sau ori de cate ori simtim, cu fumul de la tamaie, lemn de santal sau palo santo.
  • Si pentru ca este bijuteria noastra de suflet ii spunem dorintele noastre.
  • Bijuteria nu trebuie sa fie atinsa de alte persoane, daca se intampla, ea trebuie curatata.
  • Nu purtati bijuteria cu Rudraksha in timp ce faceti sex.(asa este indicat,se spune ca Zeul Shiva iiva pedepsi pe cei care fac dragoste cu bratarile la maini pentru ca sunt bratari sacre,desi suntem in Romania :) ).
  • Femeile nu trebuie sa poarte bijuteria cu Rudraksha in timpul menstruatiei.
  • Spune-i dorintele tale si asteapta a ele sa se implineasca!
  • Evitati contactul cu apa si substantele chimice (parfum, cosmetice etc.). Deoarece fructele Rudraksha devin negre atunci cand se usuca, se aplica o culoare pentru a le oferi un aspect uniform si ingrijit
         Semintele Rudraksha pot fi multiplu fatetate, de la 1 la 21 de muchii (fatete). Numarul muchiilor semintelor de Rudraksha confera utilizatorului anumite calitati specifice.Preturile variaza intre 20 si 125 de lei daca includ si pietre pretioase.
                                                           
       Voi stiati atatea lucruri despre bratara Rudraksha si stiti pe cineva care o poarta sau purtati si ce beneficii v-a adus voua?

Niciun comentariu: