sâmbătă, 20 decembrie 2014


                          MOBILA GHENCEA - REAMENAJAREA CASEI VISURILOR MELE

                                                        


          Stiti vorba aceea: ori unde mergi,nicaieri nu-i ca acasa.Acum ca se apropie sarbatorile ,toti ne dorim sa avem o casa curata,primitoare si spatioasa si sa nu o mai lungim cu vorbele intru direct in subiect.Am gasit site-ul Mobila-Ghencea.ro ,care este pe placul meu: in primul rand ca au preturi pentru toate buzunarele,mobila de buna calitate,eleganta ceea ce imi doresc,au mobila de dormitor,bucatarie,living,birou, etc. Iti ofera transport si montaj gratuit,iar mobila o poti face si pe comanda.
         Noi in mare parte ne petrecem timpul in living,dar exista mereu problema mesei care nu ajungea cand aveam musafiri la diferite ocazii sau de sarbatori, asa ca ne-am gandit sa achizitionam masa living extensibila,care este foarte practica si ne-a facut fericiti,iar acum putem sta cu totii la masa.

                           


           

        A doua incapere in care ne petrecem timpul mai des este bucataria.Acolo m-am gandit sa-mi achizitionez scaune noi,deoarece ale mele erau din lemn,dar netapitate si neconfortabile,iar daca puneai pernute de scaune ,cadeau mai tot timpul.Asa ca am cumparat scaune de bucatarie asia,care sunt foarte confortabile datorita sezutului tapitat cu piele ecologica.

                   

       Spatiul cel mai important pentru relaxare si dormit este dormitorul,doar ca noi aveam doua paturi mici si vorba aceea,nu ne puteam bucura de intimitatea noastra,de relaxare si confort, asa ca tot la Mobila-Ghencea am gasit un dormitor de vis,in care acum putem sa ne bucuram impreuna de relaxarea si odihna de care aveam nevoie.



Datorita celor de la Mobila-Ghencea care s-au gandit la noi si la casa noastra, acum suntem o familie fericita carora le multumim!


luni, 15 decembrie 2014


                                                          
                                                    HO HO HO , MERRY CHRISTMAS!
                                                    



              Dragilor,a venit vremea rece,luna sarbatorilor si a cadourilor. Eu cum nu suport sa stau pe la cozi,salvarea mea e netul. Apropo, m-am saturat sa cumpar aceleasi cadouri ca in fiecare an : haine ,bijuterii,sosete :) ,deci anul acesta vreau sa cumpar cea inedit,ingenios si haios,ca si asa mereu avem parte de probleme,de ce sa nu le mai indulcim si noi putin.

           Am cautat mai multe site-uri si mi-a atras atentia magazinul online Top-Cadouri.ro pe care vi-l recomand si voua. Aici veti gasi cadouri pentru toata familia,prieteni,sefi,etc. http://www.top-cadouri.ro/magazin-online-cadouri/.
            Acum vreau sa va arat si eu cateva cadouri pentru barbati,pe care doresc sa i le cumpar sotului si le veti gasi si voi aici: http://www.top-cadouri.ro/magazin-online-cadouri/idei-de-cadouri-pentru-barbati. Fiindca sotul meu este barbatul ideal,m- am gandit sa-i cumpar o MEDALIE cu locul 1, pentru ca merita si o poate folosi si la deschiderea unei beri cand isi cumpara una, CEAS CU SUPORT PENTRU MESAJE,cand se trezeste sa priveasca atat ceasul ,sa vada cat timp mai este pana ma intorc,dar si mesajul de dragoste pe care i-l las,un AUTO FM
sa asculte muzica oricand doreste si un MOUSE WIRELESS SPEED,de asta avem nevoie la pc ca al nostru mereu se strica.



           Dar totusi cred ca si noi meritam ceva de la Mos Craciun ,nu-i asa? Eu imi doresc de la Mosul, cadouri haioase pe care le veti gasi aici:  http://www.top-cadouri.ro/magazin-online-cadouri/idei-de-cadouri-haioase.

          Vreau un Decision Maker ,pentru ca de multe ori sunt in impas , un TRANDAFIR DE BIROU si un CLOPOTEL PENTRU CAFEA ,cand sun din el ,sotul sa-mi aduca cafeluta si mai vreau si altcea,dar nu a spun.




Sper ca  va plac si voua cadourile pe care as dori sa le cumpar si ca v-am dat ceva idei, asa ca astept sa-mi spuneti oi ce ati cumpara de la Top-Cadouri.ro?

miercuri, 10 decembrie 2014


                                                   
                                SFATURI PENTRU SANATATEA SI STRALUCIREA PIELII 
                                                                         IN SEZONUL RECE



                 Pentru ca iarna a venit si s-a facut stapana pe teritoriul nostru, trebuie sa dam mai multa importanta sanatatii noastre si ingrijirea pielii. Deci haideti sa vedem cateva sfaturi :
            1.  Consuma fructe suculente și legume proaspete amestecate cu câteva picături de ulei de măsline sau ulei de ciubotica-cucului . Acesta îmbunătățește digestia în timpul iernii și reușește degajeze toxinele din organism . Pielea ta va rămâne stralucitoare .
             2.Pentru a evita uscarea si craparea pielii foloseste ulei de nuca de cocos.Se mai poate aplica si ulei de avocado,migdale.
              3.Puteti face o pasta din faina gram si iaurt.Se amesteca 3-4 linguri de faina gram cu 2-3 linguri de iaurt si se unge pe piele,lasand sa actioneze 10-15 min dupa care se clateste.
              4. Folositi sapunuri care au un grad de hidratare mai ridicat si hraneste pielea in profunzime.

                    

              5. Folositi lotiuni hidratante pe baza de glicerina si continutul alfa-hidroxil care poate contribui la o senzatie buna si placuta pielii sau care contin  vitamina E,dar atentie daca tenul este gras, nu este indicat sa folositi vitamina E.
              6.Inainte de a merge la manechiura sau pedichiura, inmuiatia mainile si picioarele timp de cateva minute in apa calduta amestecata cu uleiuri esentiale sau glicerina,pentru a eita fragilitatea unghiilor,apoi folositi o crema hidratanta.
              7.E bine de purtat sosete de bumbac si manusi pentru a eita craparea mainilor si picioarelor;
              8. Eitati cremele care contin namol,deoarece poate usca pielea pe timpul iernii si folositi un balsam de buze pe baza de vitamina E,iar noaptea e bine sa a ungeti buzele cu crema de lapte,pentru ca dimineata sa ramana netede si catifelate.




            











              
               9.Pentru retetele faciale facute de tine acasa este bine de adaugat iaurt sau smantana ,pentru a mentine colagenul activ. Pentru fisurile picioarelor folositi o crema hidratanta cu vitamina E,iar daca aveti crack-uri este bine de luat un unguent cu antibiotic.
              10. Pentru o piele sanatoasa consumati multa apa si sucuri naturale,iar baile este bine sa fie mai scurte pe timp de iarna ,decat cele pe timp de vara.

vineri, 5 decembrie 2014



                                                              DESPRE MOS NICOLAE


            Cu totii am auzit de Mos Nicolae si de mici il asteptam sa ne aduca cadouri, atat copiii care-si pregatesc ghetutele la geam ,cat si noi adultii. Insa ce stim cu adevarat despre Mos Nicolae? Mai jos vom vedea cine este Mos Nicolae si cum de s-a ajuns la pusul cadourilor in sosetuta sau ghetute!
           Sfantul Nicolae s-a nascut in Orientul Mijlociu la nord de Bethlehem, a trait in secolul al IV-lea si a fost cardinal de Myra (acum aflata pe teritoriul Turciei). El a fost cunoscut pentru credinta, zelul si dragostea pentru oameni, in special pentru copii. 
              Nicolae provenea dintr-o familie instarita, iar la moartea ambilor parinti a mostenit intreaga avere, pe care a folosit-o pentru a-i ajuta pe oamenii nevoiasi.
              In noaptea de 5 spre 6 decembrie, se spune ca Mos Nicolae vine la geamuri si vede copiii care dorm si sunt cuminţi, lasandu-le in ghetute, dulciuri si diverse cadouri.Tot el este acela care-i pedepseste pe cei lenesi si neascultatori lasandu-le o nuielusa.
          Spre deosebire de Mos Craciun, Mos Nicolae nu se arata niciodata.De altfel, povestea darurilor imparţite pe furis in aceasta noapte incepe din vechime.Legenda spune ca trei surori, fete sarmane, nu se puteau casatori datorita situatie financiare dificile si de aceea tatal lor vroia sa le vanda.Se spune ca atunci cand fata cea mare a ajuns la vremea maritisului, Nicolae, care era episcop, a lasat noaptea, la usa casei lor, un saculet cu aur.
           Situatia s-a repetat si in cazul surorii mijlocii, astfel ca, atunci cand i-a venit vremea si fetei mici, tatal s-a hotarat ca in noaptea dinaintea nuntii sa stea de paza si l-a vazut pe Sfantul Nicolae cum a urcat pe acoperisul casei si a aruncat pe horn un saculet care a cazut intr-o soseta ce era pusa la uscat.
           De aici a aparut obiceiul asezarii sosetutelor sau a ghetutelor in noaptea de Mos Nicolae. Cardinalul l-a rugat pe nobil sa pastreze secretul, insa acesta nu a facut-o si de atunci fiecare.

                                                


Voi mai credeti in Mos Nicolae?Ce ati dori sa va aduca?

joi, 4 decembrie 2014



                                                                            BUSUIOCUL



                Busuiocul, planta de cultura, cu un miros unic, de neimitat, este cunoscut la noi mai mult ca planta sacra cu care preotii prepara agheazma mare, care se face la Boboteaza, sau stropesc pentru sfintirea anumitor locuri si lucruri si alungarea diavolului.
               Planta frumos mirositoare, insa, este folosita si in bucatarie, in stare proaspata, mai ales la italieni. Are puteri magice, dar si calitati terapeutice de necontestat. Acum, in preajma Bobotezei, busuiocul este la mare cautare, atat ca planta sacra, cat si ca planta magica.
               Cu ajutorul busuiocului, fetele nemaritate isi pot visa ursitul, dar, ca sa fie de folos, busuiocul trebuie sa fi fost sfintit de preot la biserica. In ajunul marilor sarbatori, fetele trebuie sa-l poarte in par, la brau ori in san sau noaptea, inainte de culcare, sa-l puna sub perna.

              Busuiocul este recunoscut pentru efectele sale calmante, linistitoare, relaxante. E bine ca in camera in care stai sa existe cateva fire de busuioc intr-o vaza sau chiar un ghiveci cu aceasta floare. Daca esti in pragul unei crize de nervi sau al unui atac de panica, striveste intre degete o frunza proaspata de busuioc si tine-o apoi in dreptul nasului.
             Daca se intampla ca intr-o noapte sa nu poti dormi, prepara-ti o infuzie de busuioc, indulceste-o cu un varf de lingurita de zahar si cu tot atata miere de albine si somnul te va prinde indata.
             In caz de indigestie sau balonare, un ceai de busuioc, obtinut dintr-o cana de apa fierbinte turnata peste doua lingurite de planta uscata si maruntita, iti poate fi de ajutor imediat. Se pot bea trei - patru cani de ceai pe zi.
             Infuzia de busuioc este, de asemenea, leac de neegalat in tratarea afectiunilor respiratorii, bronsita, tuse convulsiva, viroze respiratorii si se recomanda in raceli, chiar de la primele semne. O cana de ceai de busuioc limpezeste mintea, imbunatateste capacitatea de concentrare si inlatura oboseala.
             Daca te doare capul foarte tare, pune pe frunte cateva cataplasme cu frunze proaspete de busuioc zdrobite sau cu infuzie concentrate de busuioc. In caz de dureri de cap provocate de sinuzita, cel mai indicat e sa faci inhalatii cu busuioc.
              Se spune ca femeia care bea zilnic, pe nemancate, apa de busuioc, va fi mereu tanara si frumoasa si va fi iubita de alesul ei ca in prima zi. Apa de busuioc se prepara in casa, foarte simplu, din trei fire de busuioc puse de seara la macerat intr-o cana de apa.

          Frunzele de busuioc sunt un remediu vechi pentru acnee  si pentru multe probleme ale pielii .Are proprietăți antiseptice si antiinflamatorii puternice nu numai ca ajuta la eradicarea acnee existente, ci si previne ,  acneea . Aceasta îmbunătățește circulația și dă o strălucire frumoasă pe piele . Datorită concentrației mare de elemente anti - imbatranire , aceste frunze de busuioc este de asemenea benefice pentru lupta cu ridurile, face porii pielii dispara daca il folositi regulat . Aceasta reteta poate fi folosita atât cand va spalati cu ceaiul de busuioc pe fata sau ca  masca de fata .
                        


Reteta pentru masca de fata

- o mana de frunze de busuioc proaspete;
- iaurt (optional);
- apa distilata;

Cum se pregateste:
- se amesteca frunzele de busuioc proapete intr-un blender,folosind putina apa distilata si puteti adauga si putin iaurt,apoi amestecati si obtineti o pasta mai subtire;

Aplicare:
- aceasta pasta se aplica pe fata si se lasa sa actioneze intre3-5 minute,se clateste cu apa rece;
-se foloseste o data la 2 zile;
Ca o masca:
- aplica pasta pe fata timp de 20 de min 
Pentru piele si ten adauga frunze de busuioc la două căni de apă clocotită și se fierbe timp de 2 minute . Lăsați deoparte până când ajunge la temperatura camerei . Strecurati bine și se păstrează într-un recipient de sticlă curat . Folosiți dimineața și seara cu un tampon de bumbac pentru a aplica pe fata curata si uscata . Va dura timp de 1 săptămână , dacă la frigider . Bucurați-vă de piele imediat stralucitoare .









marți, 2 decembrie 2014


REVIEW

                                                     
                                                  HENNA PENTRU TATUAJE TEMPORARE
                                                                         -BODY ART-
                                                                         

              Dragii mei, dupa cum stiti India este tara mea preferata. Imi place foarte mult mancarea sa,cultura si traditiile,dar mai ales frumosul,asa ca pentru inceput m-am hotarat sa folosesc si eu Henna pentru tatuaj.
         Sa stiti ca nu peste tot se gasesc produse originale din India si trebuie sa fiti foarte atenti de unde cumparati si sa nu folositi niciodata Henna neagra pentru ca contine  (Para-fenilenediamina) si poate  provoca alergii grave pe piele.
             Am cautat pe net si la recomandarea unei prietene am incercat site-ul  http://www.hennaromania.ro/magazin/ .Aici am gasit Henna pentru Tatuaje Temporare - Body Art-. In primul rand imi place ca este acesibila pentru toata lumea,costa numai 35,00 lei, si contine 100 gr, insa o punga este suficienta pentru circa 10 conuri mari sau 20 mici. Un con ajunge pentru mai multe desene medii. Eu am facut decat jumatate de punga de Henna si nu am prapadit nici un con la tatuajul meu,insa nu va faceti griji,Henna care ramane poate dura cateva zile la tempertura camerei,o saptamana la frigider sau 6 luni la congelator.
        
            


 
        








          Textura Hennei este pudra,de culoare verzuie,acum depinde de Henna,are un miros discret si placut,miroase ca si un ceai din India pe nume Assam. Acest miros iti arata ca este Henna originala si nu din comert de oriunde.



                         

             Ambalajul sau este elegant si vine alaturi de doua conuri si manusi pentru a-ti proteja mana pe care nu vrei sa o pictezi. Conurile sunt foarte usor de folosit,se pune Henna cam jumatate de con si se leaga pentru a nu iesi din el,se taie putin la varf,apoi se picteaza cu el.

             Henna va veni si cu instructiuni de folosire,dar foarte multe detalii le veti gasi si pe site,tot acolo veti gasi si un tutorial,iar daca va veti lua dupa el ,va fi foarte usor.
             Tot pe site,mentionez ca veti gasi si Henna de par,care este naturala si nu arde parul pentru ca nu contine chimicale,in plus hraneste parul ,deoarece are proprietatile unei masti de par,ii reda stralucirea si repara firele deteriorate.




            Pentru ca tatuajele sa reziste cat mai mult,este indicat sa va feriti cat de cat de apa,exfoliere. Pentru a dura mai mult ,inainte de a folosi apa sa va dati cu ce ulei aveti in casa.Tatuajul va dura intre 1-2 saptamani.Al meu are deja o saptamana si nu irita pielea.

          Ador aceasta Henna si deja ma gandesc la urmatorul tatuaj. Acest tatuaj al meu este o cheia si lacatul sufletului meu. Sa vedem cine il poate deschide.
          Nota mea pentru Henna este 10 si merita incercata, ea poate fi folosita si pentru copii,deoaree nu contine chimicale.Asa ca astept sa va cumparati si voi si sa dati frau liber imaginatiei,mai ales acum in prag de sarbatori.

                                                                      Aplicarea!


La doua zile dupa!



Dupa o saptamana!
Si eu am folosit apa la greu!





Voi ce parere aveti despre Henna si ati incerca vreodata si daca da ce anume: Henna pentru par sau Henna pentru tatuaje temporale?