joi, 4 decembrie 2014
BUSUIOCUL
Busuiocul, planta de cultura, cu un miros unic, de neimitat, este cunoscut la noi mai mult ca planta sacra cu care preotii prepara agheazma mare, care se face la Boboteaza, sau stropesc pentru sfintirea anumitor locuri si lucruri si alungarea diavolului.
Planta frumos mirositoare, insa, este folosita si in bucatarie, in stare proaspata, mai ales la italieni. Are puteri magice, dar si calitati terapeutice de necontestat. Acum, in preajma Bobotezei, busuiocul este la mare cautare, atat ca planta sacra, cat si ca planta magica.
Cu ajutorul busuiocului, fetele nemaritate isi pot visa ursitul, dar, ca sa fie de folos, busuiocul trebuie sa fi fost sfintit de preot la biserica. In ajunul marilor sarbatori, fetele trebuie sa-l poarte in par, la brau ori in san sau noaptea, inainte de culcare, sa-l puna sub perna.
Busuiocul este recunoscut pentru efectele sale calmante, linistitoare, relaxante. E bine ca in camera in care stai sa existe cateva fire de busuioc intr-o vaza sau chiar un ghiveci cu aceasta floare. Daca esti in pragul unei crize de nervi sau al unui atac de panica, striveste intre degete o frunza proaspata de busuioc si tine-o apoi in dreptul nasului.
Daca se intampla ca intr-o noapte sa nu poti dormi, prepara-ti o infuzie de busuioc, indulceste-o cu un varf de lingurita de zahar si cu tot atata miere de albine si somnul te va prinde indata.
In caz de indigestie sau balonare, un ceai de busuioc, obtinut dintr-o cana de apa fierbinte turnata peste doua lingurite de planta uscata si maruntita, iti poate fi de ajutor imediat. Se pot bea trei - patru cani de ceai pe zi.
Infuzia de busuioc este, de asemenea, leac de neegalat in tratarea afectiunilor respiratorii, bronsita, tuse convulsiva, viroze respiratorii si se recomanda in raceli, chiar de la primele semne. O cana de ceai de busuioc limpezeste mintea, imbunatateste capacitatea de concentrare si inlatura oboseala.
Daca te doare capul foarte tare, pune pe frunte cateva cataplasme cu frunze proaspete de busuioc zdrobite sau cu infuzie concentrate de busuioc. In caz de dureri de cap provocate de sinuzita, cel mai indicat e sa faci inhalatii cu busuioc.
Se spune ca femeia care bea zilnic, pe nemancate, apa de busuioc, va fi mereu tanara si frumoasa si va fi iubita de alesul ei ca in prima zi. Apa de busuioc se prepara in casa, foarte simplu, din trei fire de busuioc puse de seara la macerat intr-o cana de apa.
Frunzele de busuioc sunt un remediu vechi pentru acnee si pentru multe probleme ale pielii .Are proprietăți antiseptice si antiinflamatorii puternice nu numai ca ajuta la eradicarea acnee existente, ci si previne , acneea . Aceasta îmbunătățește circulația și dă o strălucire frumoasă pe piele . Datorită concentrației mare de elemente anti - imbatranire , aceste frunze de busuioc este de asemenea benefice pentru lupta cu ridurile, face porii pielii dispara daca il folositi regulat . Aceasta reteta poate fi folosita atât cand va spalati cu ceaiul de busuioc pe fata sau ca masca de fata .
Reteta pentru masca de fata
- o mana de frunze de busuioc proaspete;
- iaurt (optional);
- apa distilata;
Cum se pregateste:
- se amesteca frunzele de busuioc proapete intr-un blender,folosind putina apa distilata si puteti adauga si putin iaurt,apoi amestecati si obtineti o pasta mai subtire;
Aplicare:
- aceasta pasta se aplica pe fata si se lasa sa actioneze intre3-5 minute,se clateste cu apa rece;
-se foloseste o data la 2 zile;
Ca o masca:
- aplica pasta pe fata timp de 20 de min
Pentru piele si ten adauga frunze de busuioc la două căni de apă clocotită și se fierbe timp de 2 minute . Lăsați deoparte până când ajunge la temperatura camerei . Strecurati bine și se păstrează într-un recipient de sticlă curat . Folosiți dimineața și seara cu un tampon de bumbac pentru a aplica pe fata curata si uscata . Va dura timp de 1 săptămână , dacă la frigider . Bucurați-vă de piele imediat stralucitoare .
Abonați-vă la:
Postare comentarii (Atom)
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu