miercuri, 10 decembrie 2014


                                                   
                                SFATURI PENTRU SANATATEA SI STRALUCIREA PIELII 
                                                                         IN SEZONUL RECE



                 Pentru ca iarna a venit si s-a facut stapana pe teritoriul nostru, trebuie sa dam mai multa importanta sanatatii noastre si ingrijirea pielii. Deci haideti sa vedem cateva sfaturi :
            1.  Consuma fructe suculente și legume proaspete amestecate cu câteva picături de ulei de măsline sau ulei de ciubotica-cucului . Acesta îmbunătățește digestia în timpul iernii și reușește degajeze toxinele din organism . Pielea ta va rămâne stralucitoare .
             2.Pentru a evita uscarea si craparea pielii foloseste ulei de nuca de cocos.Se mai poate aplica si ulei de avocado,migdale.
              3.Puteti face o pasta din faina gram si iaurt.Se amesteca 3-4 linguri de faina gram cu 2-3 linguri de iaurt si se unge pe piele,lasand sa actioneze 10-15 min dupa care se clateste.
              4. Folositi sapunuri care au un grad de hidratare mai ridicat si hraneste pielea in profunzime.

                    

              5. Folositi lotiuni hidratante pe baza de glicerina si continutul alfa-hidroxil care poate contribui la o senzatie buna si placuta pielii sau care contin  vitamina E,dar atentie daca tenul este gras, nu este indicat sa folositi vitamina E.
              6.Inainte de a merge la manechiura sau pedichiura, inmuiatia mainile si picioarele timp de cateva minute in apa calduta amestecata cu uleiuri esentiale sau glicerina,pentru a eita fragilitatea unghiilor,apoi folositi o crema hidratanta.
              7.E bine de purtat sosete de bumbac si manusi pentru a eita craparea mainilor si picioarelor;
              8. Eitati cremele care contin namol,deoarece poate usca pielea pe timpul iernii si folositi un balsam de buze pe baza de vitamina E,iar noaptea e bine sa a ungeti buzele cu crema de lapte,pentru ca dimineata sa ramana netede si catifelate.




            











              
               9.Pentru retetele faciale facute de tine acasa este bine de adaugat iaurt sau smantana ,pentru a mentine colagenul activ. Pentru fisurile picioarelor folositi o crema hidratanta cu vitamina E,iar daca aveti crack-uri este bine de luat un unguent cu antibiotic.
              10. Pentru o piele sanatoasa consumati multa apa si sucuri naturale,iar baile este bine sa fie mai scurte pe timp de iarna ,decat cele pe timp de vara.

Niciun comentariu: