vineri, 6 martie 2015
                                   CUM I-AI EXPLICA UNUI COPIL CE REPREZINTA 8 MARTIE?

                                                                        


                 Ce mai faceti? Cu putin timp in urma am postat un subiect despre semnificatia zilei de 8 martie. Astazi am sa va spun cum i- am explicat fetitei mele de ce se sarbatoreste ziua de 8 martie? Fetita mea are 4 anisori,iar baietelul luna aceasta face 3 anisori.

                                 

                     

             Curioasa din fire sa afle cat mai multe despre lucrurile ce o inconjoara,despre oamenii din jurul ei si de ce tatal ei imi spune la multi ani si imi ofera cadouri a inceput cu intrebarea: de ce si ce e ala 8 martie? Este nedumerita ca si doamna de la gradi ii pune sa faca felicitari si sa ni le daruiasca noua de 8 martie,alaturi de un buchetel de flori.
               
                                                           Acesta e cadoul de la fiica mea!

                Cum un copil abia pornit pe drumul vietii,nu intelege istoria acestei zile, am inceput sa ii spun o poveste ca sa inteleaga mai bine si anume:
                 " Odata, era o tara numita Fericire,unde locuiau mamici cu copii care se bucurau de viata si linistea ce se asternea in acea tara. Intr-o zi ,au aparut noaptea zmeii care erau rai si invidiosi ca mamicile si copiii lor traiau fericiti. Deodata au transformat tara Fericirii,intr-una a tristetii si nu mai lasa pe nimeni sa munceasca,sa se distreze si ii tineau inchisi intr-un loc rece si intunecat.
                   Intr-o zi, din ceruri, a venit o imparateasa pe un unicorn,care i-a distrus pe zmei si nu oricum,ci oferindu-le cadouri si flori mamicilor inchise,apoi cu puterea sa ,a transformat acele locuri intunecate si reci,intr-un camp cu flori si pomi infloriti,unde pasarelele ciripeau si soarele incalzea inima mamicilor (de aici a venit si primavara) , iar zmeii nu au rezistat si au disparut in adancuri.
                   Atunci imparateasa le-a zis mamicilor:
                                          De astazi sunteti libere si aceasta zi de 8 martie va fi ziua voastra ,in care veti primi cadouri de la cei dragi si vi se va spune la multi ani!"
               
                    Cu aceasta povestioara fetita mea a inteles de ce se sarbatoreste 8 martie si mai stie un lucru: O mama trebuie respectata si iubita,pentru ca ea va fi alaturi de copilul sau pana la ultima suflare si oricand se va lasa pe ea pentru a-i fi bine familiei ei.
                    Iar acum ca tot vine 8 martie,dragii nostrii barbati ,daca doriti sa ne oferiti cadouri de lux,inedite si unicate,va dau un pont. Intrati pe Royal Diamonds. De aici as dori sa-mi cumpar verighetele de nunta, pentru ca ofera documente de evaluare care confirma calitatea diamantelor si certificate care iti demonstreaza ca bijuteriile lucrate nu sunt false sau copiate,ci originale.


                                                   
                  Royal Diamonds este o firma respectata care are propriul atelier in Anglia asa ca va sfatuiesc sa dati o fuga pe site.

                  Sper ca v-a placut articolul meu  si as vrea sa stiu, voi cum explicati sau cum ati explica  ziua de 8 martie copiilor vostrii? Ce bijuterii ati dori sa primiti de 8 martie?
                                               

Niciun comentariu: