miercuri, 10 septembrie 2014

                                             
                                       ADOLESCENTA DE AZI  SI DE ALTADATA





      Adolescenta de altadata

           Am ales acest subiect,deoarece se vede cat de mult s-au shimbat adolescentii si lumea in general in 25 de ani pe care ii am eu si cat de frumos era inainte si fara atatea griji si nevoi de azi.
          Cand eram copii ne jucam pitita,elasticul,sotronul,cazarme,fete filme si baieti,coarda,de-a mama si tata ,vanzatori, profesori si cate jocuri nu gaseam. Ne placea scoala si invatam pentru a fi cel mai bun din clasa si asteptam rasplata la sfarsitul anului scolar,coronita aceea si diploma.Ascultam muzica la casetofon sau pic-up,fara manele,ci numai muzica buna precum:Beatles,Elvis,Boniem,Abba,Albatros de care multi adolescenti in ziua de azi nici nu cunosc aceste formatii.
           Adolescentii erau mai pudici si mai respectuosi cu cei din jur si nu erau asa preocupati de altii decat de ei.
         Imi aduc aminte ca inainte nu existau mobile si vorbeam la telefoanele publice si asteptau oamenii la coada,scriam scrisori si completam oracole unde raspundeai la intrebarea cu ai iubit/iubita si scriam "secret",
era frumos nu-i asa?
         Cand erai adolescenta pe vremea aceea ,asteptai ca baiatul de care iti placea sau ii placea de tine sa-ti puna biletelul in arte si o floare in banca,asa te invita la o plimbare in parc sau la un suc.Cand primeam o floare,eram foarte fericita si de dragul baiatului puneam fiecare floare la presarat si scriam de la cine e si le aveam si peste ani,strangeam si scrisorile parfumate intr-o cutiuta cu amintiri.
         Cand ieseam cu un baiat,stateam in parc pe o banuta,ne tineam de mana si vorbeam tot felul de lucru care nu includeau subiectul zilei de azi: sex ,machiaj sau haine de firma.Cand te cerea in casatorie,se punea in genunchi cu inelul de logodna in fata si o floare, se mai practica si azi,dar mai rar am vazut,acum spun ca nu mai merge cererea clasica.






  Adolescenta de azi


        Adolescentii din ziua de azi nu mai au aceleasi preocupari de altadata.Acum au aparut noi tehnologii,cluburi si chiar si tlelevizorul le ocupa o mare parte din timpul liber odata cu aparitia diferitor canale de televiziune.
        Inca de mici,copiii stau toata ziua in fata calculatorului la jocuri,filme ,muzica,hi5, mess ,facebook,etc., si-ar dori ca toata saptamana sa fie libera,sa nu mearga la scoala,sa poata iesi linistiti prin cluburi si discoteci.
       Acum se asculta muzica noua: manele,hip-hop,rapper,rock-metalic,etc.
       Adolescentii in ziua de azi sunt preocupati cu ce haine de firma sa se imbrace,ce bijuterii sa poarte,machiaj cat mai strident pentru a agta un baiat.O fata in ziua de azi nu o mai impresionezi cu o floare,doreste un barbat cu bani,casa,masini,sa-i cumperi bijuterii cu pietre veritabile,iar un baiat in ziua de azi se cucereste cu hainele cat mai scurte sau deloc,fata sa aiba tupeu cica:sa bea,sa fumeze.
      Azi se vorbeste cat mai vulgar,oamenii in varsta nu semai respeta si barfa e la ordinea zilei.Pacat ca nu mai sunt vremurile de altadata!





Voi ce adolescenta ati trait sau traiti si care credeti ca e mai frumoasa : adolescenta de atunci sau cea de acum?

Niciun comentariu: