marți, 30 septembrie 2014




                                                SOFATUL-FEMEILE VS. BARBATII


              

                

      








        Care sa fie, oare, raspunsul stiintific la una dintre cele mai arzatoare intrebari cu privire la raportul dintre femei si barbati? Cine conduce mai bine: femeia sau barbatul? Ei bine, nu exista un raspuns definitiv deoarece si barbatii, si femeile au atat calitati, cat si defecte si, in plus, nu e bine sa generalizam un exemplu negativ la intreaga categorie.
               Barbatii isi asuma mai multe riscuri la volan decat femeile. Conform studiilor, barbatii dau dovada de un spirit mai putin prevazator decat femeile, semn ca prea multa incredere in sine nu este in folosul soferului. Astfel, barbatii conduc la viteze mai mari, prea aproape de masina din fata, nu poarta centruri de siguranta si obisnuiesc sa conduca sub influenta alcoolului, spre deosebire de femei.
          Desigur, sofatul agresiv nu are nicio legatura cu "talentul", dar are o mare legatura cu numarul accidentelor produse. Barbatii provoaca accidente mai des decat femeile din cauza stilului neglijent si primesc mai multe amenzi pentru incalcarea regulilor de circulatie.
                In ceea ce priveste eficienta la volan, este posibil ca unul dintre motivele pentru care barbatii se pricep atat de bine la sofat sa fie chiar prejudecatile care le categorisesc pe femei drept soferi mai slabi. Astfel, barbatii capata mai multa incredere in ei ca soferi, iar femeile se simt inhibate din cauza prejudecatilor.

 






    


           Adevarul e ca si sotul meu se aprinde repede la volan,nu-i place sa stea sa astepte,dar Slava Domnului ca nu s-au intamplat incidente,cat despre femei ce sa zic nu toate sunt extrem de atente sau slabe pe cum cred barbatii,de exemplu nasa mea conduce cu 90 prin oras si trece printre masini ca fulgerul.As da si eu de carnet,dar momentan am frica de necunoscut :) .
         Deci voi ce parere aveti : Cine conduce mai bine femeile sau barbatii?Voi sunteti soferite si din ce categorie faceti parte : Cea a femeilor slabe cum ne cred barbatii sau cea a femeilor curajoase? Iar domnii ce parere au?

Niciun comentariu: