joi, 16 octombrie 2014




                                            INGRIJIREA TENULUI PE TIMP DE TOAMNA

                                         


              Tenul are nevoie de ingrijire speciala in functie de anotimp, pentru ca intervin conditiile de temperatura si multi factori care ne pot afecta vizibil tenul.Si incepem cu:
     CURATAREA
           Daca pe timp de vara foloseam demachiante 3 in 1 cu care economiseam timp,acum va trebui sa le inlocuim cu clasicul demachiant si tonic in sticlute separate sau lotiuni de curatare,iar in cazul tenului uscat folositi demachiant cu proprietati hidratante.
                      


      INGRIJIREA ZILNICA
            Răcirea vremii afectează în special tenurile uscate, iar folosirea cremelor hidratante este esenţială. Dacă aveti peste 30 de ani sunt recomandate cremele cu retinol, vitaminele A şi C, ca metodă de prevenire a îmbătrânirii pielii, iar daca aveti peste 25 de ani si ati neglijat sa folositi o crema contur de ochi, acum este timpul.  Foloseşte pentru zi creme nutritive sau hidratante cu o textură uşoară iar pentru noapte alege cremele foarte hidratante.
    INDRIJIREA PERIODICA
           Toamna este sezonul belsugului, in care avem fructe si legume la discretie, asa ca ar fi pacat sa nu le folosim pentru a ne infrumuseta. Masca din rosii este o binecuvantare pentru tenul gras datorita proprietatilor astringente. Cea de struguri ajuta la o exfoliere delicata (datorita acidului glucolic), iar pentru tenul uscat puteti incerca pepene galben in combinatie cu un galbenus de ou. Înainte de a aplica masca foloseşte un exfoliant care conţine enzime din fructe pentru a scăpa de celulele moarte de la nivelul pielii.
  
                         
  ALIMENTATIA ESTE FOARTE IMPORTANTA
          Nu numai mastile si cremele joaca un rol important pentru ingrijirea tenului nostru,ci si alimentatia noastra conteaza enorm. Cel mai important lucru pentru un ten frumos este să ai o alimentaţie sănătoasă. O cură de fructe şi legume prospete şi consumul a cel puţin doi litri de apă pe zi te vor ajuta să ai un ten luminos şi sănătos iar un supliment de vitamina C este mereu binevenit.
   MACHIAJUL
         Contrar ideilor preconcepute, toamna este recomandat sa folosim fond de ten si pudra deoarece acestea formeaza o pelicula protectoare contra prafului, vantului si tuturor microbilor din atmosfera. 
  ZONELE SENSIBILE
         Nu uita de gât şi decolteu. Aceste două zone sunt foarte sensibile şi adesea uitate în ritualul de frumuseţe. Foloseşte un scrub atât pe gât, cât şi pe decolteu o dată pe săptămână şi nu uita când te dai cu cremă pe faţă să te dai şi pe aceste două zone. În plus, pentru un bust ferm şi seducător poţi folosi în fiecare seară, după duş, o cremă specială pentru acestă zonă.

Voi ce rutina a tenului aveti pe timp de toamna?

Niciun comentariu: