luni, 6 octombrie 2014




                                                             MASCA CU DOVLEAC 



          Acum ca este sezonul de toamna m-am gandit sa vorbim despre renumitul dovleac.Nu numai ca il folosim la pajituri in in bucatarie sau pe post de felinar de Haloween,dar el ne ajuta si in frumusete.Pe langa aroma si dulceata sa, dovleacul contine calorii putine, este bogat in  fibre, minerale si vitamine.Dovleacul mai contine si enzime miraculoase care fac ca bostanii de culoarea portocalelor sa intre in elita legumelor cu efecte miraculoase pentru piele. Enzimele din dovleac, activate prin tratarea termica a acestora netezesc pielea, stimuleaza cu o eficienta rara sinteza de colagen propriu pielii, netezesc ca prin minune ridurile fine si calmeaza iritatiile provocate de umezeala, frig si factori alergeni. Dovleacul nu doar lupta foarte eficient cu celulita dar are si capacitatea de hidratea foarte bine pielea.
   
               Preparare:
                    Coace cateva bucatele de miez de dovleac simplu, la cuptor. Impacheteaza bucatele in folie de aluminiu fara sa adaugi nimic. Striveste dovleacul copt bine, cu furculita impreuna cu sucul lasat. Adauga o lingurita de pulpa coapta de avocado sau papaia si omogenizeaza bine pana rezulta o pasta cremoasa. Aceasta este baza pentru masca de fata. O poti folosi ca atare sau poti adauga o lingurita de miere pentru tenul obosit, ori fulgi de ovaz pentru tenul iritat.
                    Pentru tenul uscat combina doar piureul de dovleac cu o lingurita de ulei de masline sau ulei din seminte de dovleac. Pentru tenul gras, adauga in piureul de dovleac miere si putin suc de lamaie.
                   Intinde pasta pe fata, in strat gros, dar evita zona ochilor. Intinde crema si pe gat si daca iti ramane unge-ti si mainile (cu varianta cu avocado sau papaia), mai ales fata lor, foarte afectata de umezeala si frig. Lasa masca sa actioneze circa 10-15 minute apoi clateste-te cu apa calduta. Repeta operatiunea de doua-trei ori pe saptamana. Rezultatele sunt demne de toata lauda. 
                        

Astept sa-mi spui daca ai folosit aceasta masca si daca esti multumita de rezultate.

Niciun comentariu: