joi, 13 noiembrie 2014



                                 CUM INGRIJIM PIELEA COPIIILOR IN SEZONUL RECE

                                                          

         In sezonul rece, pielea copiilor este mult mai sensibila din cauza expunerii la temperaturi scazute si la vant. Astfel ca parintii ar trebui sa limiteze cat mai mult timpul de expunere a pielii la frig si sa aleaga imbracamintea adecvata, care sa protejeze pielea, dar in acelasi timp sa ii permita sa respire.
De aceea, imbracamintea trebuie sa fie calduroasa si comoda.
          Totodata, parintii pot apela la utilizarea unor produse dermatocosmetice intens emoliente sau hidratante. Acestea trebuie aplicate pe intreg corpul dar mai ales in zonele neacoperite de haine, pentru a bloca evaporarea apei din piele sau pentru a aduce un plus de apa in interiorul ei.De asemenea, parintii trebuie sa tina cont de faptul ca inclusiv baia zilnica poate usca pielea, de aceea sunt recomandate produse de curatare (sapun, geluri de dus) dedicate pielii copiilor.
                                     
       
          In cazul copiilor care sufera de alergii, ingrijirea pielii trebuie facuta in mod obligatoriu cu produse dermatocosmetice nonalergice, care nu contin parfum, diverse tipuri de uleiuri, conservanti sau coloranti si nu irita pielea.Tot mai multi copii se confrunta cu o piele atopica, de aceea sunt foarte importante vizitele constante la medicul dermatolog, pentru a stabili planul de tratament in functie inclusiv de perioada anului si conditiile atmosferice.In general, in cazul copiilor cu piele atopica, ar trebui limitat si mai mult timpul de expunere la temperaturi extreme.
       Primele semne ale dermatitei atopice sunt petele rosii si aspre, iar tratamentul este non-invaziv, constand in administrarea unor emoliente puternice, a unor creme antiinflamatorii si uneori a unei medicatii asociate.
                                          

Voi cum protejati pielea copiiilor in sezonul rece?

Niciun comentariu: