marți, 18 noiembrie 2014



                                        TOP 10 REMEDII PENTRU A SCAPA DE MATREATA

                             

       In viata toti ne confruntam uneori cu aparitia matretii. De unde vine matreata? In mod normal, celulele scalpului se innoiesc o data pe luna. Noile celule se formeaza in straturile profunde ale dermei, eliminandu-le pe cele moarte, pe care le imping spre exteriorul epidermei. Atunci cand o ciuperca, precum Malassenzia, prezenta in mod natural pe pielea capului, se prolifereaza in exces, fara motiv cunoscut, traficul celular se accelereaza, noile celule se formeaza prea repede (in 8-15 zile), nelasand timp celulelor moarte sa se dizolve imperceptibil. Ele se aglutineaza si formeaza scuame, adica matreata.
     Iata 10 solutii impotriva matretii:

1.Aspirina
Acidul acetilsalicilic continut in aspirina este unul din principiile active ale sampoanelor anti-matreata. Acesta este un agent keratolitic, care ajuta matreata sa se detaseze si calmeaza mancarimile. Inarmeaza-te cu 100 mg aspirina si dizolv-o intr-o jumatate de pahar cu apa. O data pe saptamana, dupa ce te-ai spalat si te-ai clatit, aplica aceasta solutie prin tamponare usoara si masaj. Nu clati.

2.Ulei de arbore de ceai .Cercetările arată că uleiul de arbore de ceai este foarte eficient în eliminarea matretii . Uleiul de arbore de ceai este folosit in multe produse pentru mătreață.Puteti cumpara un sampon antimatreata cu ulei de arbore de ceai sau combini uleiul cu samponul: 5% ulei de arbore de ceai 
adica 3-4 picaturi intr-o sticla de sampon ar putea face minuni. Nu folosi, insa, uleiul direct pe scalp.



3.Bicarbonat de sodiu .Adaugă puțin bicarbonat de sodiu in putina apă și amestecă bine . Se toarnă această soluție pe scalp și păr . Lasă timp de un minut și clătește ușor scalpul prin frecare cu vârful degetelor . Bicarbonatul de sodiu indeparteaza ciuperca care cauzeaza matreata . Veti putea simti parul un pic uscat pe utilizarea acestui remediu , dar nu dăuneaza parului tau . Nu este nevoie sa folosesti sampon deoarece menține pielea capului curata si lasa un par stralucitor.

4.Otet de mere
Otetul de mere contine acizi naturali foarte puternici, care impiedica ingrasarea parului. Daca ai parul gras, otetul de mere este cea mai indicata solutie pentru a scapa de matreata. Amesteca 1/2 cana de otet cu 1/4 cana cu apa si clateste-ti parul dupa samponare. Otetul nu afecteaza parul, prin urmare nu este nevoie sa clatesti si cu apa curata. 



5.Ulei de cocos
Aceste tratamentele cu uleiuri calde sunt o metoda eficienta de a hidrata parul uscat si lipsit de viata, actionand in acelasi timp si asupra sanatatii scalpului. Aplica o lingurita de ulei de cocos usor incalzit peste par si maseaza pentru a te asigura ca radacina firelor de par beneficiaza de proprietatile revigorante. Este foarte important sa lasi sa actioneze timp de 15 minute, dupa care poti sa iti speli parul in mod normal. Repeta saptamanal aceasta operatiune si vei scapa nu numai de matreata, ci si de problema parului uscat. 

6.Suc de lamaie Acizii prezenti în sucul de lamaie au proprietati anti - bacteriene si anti- fungice și curăță eficient pielea capului și reușește sa combata matreata . Faceti soluție de suc de lămâie , prin amestecarea cu apă în raport de 1: 1 . Frecați această soluție pe scalp și lasati timp de 10 minute sa actioneze . Se spală cu un șampon obișnuit . Acesta este un remediu eficient pentru cei care au scalp normal sau gras . Dacă aveți un scalp uscat evitati lamaia.



7.Aloe Vera
Aloe vera are o varietate de intrebuintari. Dar stiai ca iti poate rezolva si problema matretii? Aplica putin gel de aloe vera pe par si maseaza cu delicatete. Lasa sa actioneze timp de 10 minute si apoi samponeaza-l. 

8.Ceaiul de musetel
 Se stie ca ceaiul natural de musetel are efecte calmante, insa pe langa acest beneficiu mai are si proprietatea de a hidrata scalpul. Adauga 3 pliculete de ceai de musetel in 3 cani de apa, fierbe-le putin si lasa-le apoi la infuzat timp de 5 minute. Indeparteaza pliculetele si clateste-ti parul cu ceai. 
  
                                           

9.Ulei de masline.  Dacă aveți o afecțiune a scalpului uscat și senzația de mâncărime și provoacă mătreață , atunci uleiul de măsline este cel mai bun remediu pentru tine . Se aplică ulei de măsline pe tot scalpul și se lasă peste noapte . Se clătește cu un sampon usor.

10.Oua .Bateti două ouă într-un castron . Aplicați aceste oua pe scalp și a păr . Lasă timp de 15 minute și se spală cu ajutorul unui sampon ușor . Ouale sunt un bun remediu pentru tratarea afecțiunilor scalpului și pentru a controla matreata .


Voi ati folosit ceva pentru combaterea matretii?

Niciun comentariu: